Giovanni Michelucci’s CHIESA DELL’ AUTOSTRADA DEL SOLE

The Church was built between in the 1960’s based by Giovanni Michelucci. The materials used for the building are stone and concrete for the walls, copper for the roof which is oxidized to green on the outside. The floorplan of the building is asymmetrical and has a organic curving form making it hard to read from the outside.

The intentions of the church builders was to honor the workers who had died during construction of the freeway and to provide a “parish for the tourists” so those who are travelling can have a place to worship.

We were given a team assignment once on the site I was working with Mike and Anthony to document the church’s exterior properties

Giovanni Michelucci’s CHIESA DELL’ AUTOSTRADA DEL SOLE near Florence


Asymmetrical building plan of the church

Diagram of how the church is accessed from highway to parking lot to building enterance

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s